Elérhetőségek

Huber Panzió

Cím: 9421 Fertőrákos, Fertő utca 1
Telefon: +36203263747
E-mail: huberpanzio@externet.huFertőrákos


Fertőrákos- Kroisbach 

Fertőrákos már a római korban ismert volt: erről tanúskodik a Kőfejtő és a Mithras-szentély is. Az itt kitermelt mészkövet több bécsi és környékbeli középületben még mai is fellelhetjük. Nyaranta a Barlangszínház színvonalas műsorai kínálnak maradandó élményt .

Európai színvonalú létesítmény lesz a felújított Fertőrákosi kőfejtő és barlangszínház, melynek az eddigi elzárt részei is látogathatók lesznek. A fejlesztés során külső fogadóépületet alakítanak ki, amely magában foglalja a turisztikai információs pontot, a pénztárat és egyéb kiszolgáló egységeket. A kőfejtőben lévő színháztér teljesen megújul; korszerű színház-, világítás- és hangtechnika épül ki, valamint kialakítják a szükséges kiszolgáló egységeket is. A színházi funkción túl egy modern kalandparkot is létrehoznak ismeretterjesztő céllal, amelyben interaktív módon a barlang kialakulásának történetét, a kőzeteket és keletkezésük történetét, körülményeit bemutató felületek lesznek majd a legkorszerűbb megoldásokat alkalmazva. A kivitelezés  várhatóan 2014 év végére be is fog fejeződni.

A valamikor városi ranggal büszkélkedő falu a győri püspökség tulajdona volt. Ma is látogatható az egykori Püspöki Kastély. A települést egykoron várfal vette körül - ennek maradványai ma is láthatók. Az ország egyetlen - középkorból megmaradt - köztéri pellengére is itt található. Különleges élményt nyújt a magánkézben lévő Kalcitkristály gyűjtemény és Vasfüggöny Múzeum. 

A Mörbischbe (Fertőmeggyes) vezető kerékpárútról nem csak a Fertő tó panorámáját csodálhatjuk meg, de az Állatsimogatónál is érdemes eltölteni egy kis időt, ahol védett őshonos magyar állatok - a ló, a szamár, a kecske, a mangalica, a szürkemarha, a bivaly és a rackajuh – várják az idelátogatókat. A határ közelében tavasztól őszig látogatható a rómaiak Napisteneként tisztelt Mithras szentélye.

A falu másik végén vezet az út a Ferő tóhoz, ahol az idegenforgalmi szezonban a víz szerelmesei válogathatnak a vízisport különféle lehetőségei között. Májustól októberig rendszeres hajójárat közlekedik Ausztriába, de sétahajózásra is csábít a tó.

Fertőrákosról Sopron felé érdemes kis kitérőt tenni az a Páneurópai Piknikhez. Kellemes sétával fotók segítségével tanúi lehetünk a keletnémetek 1989-es határáttörésének. Melocco Miklós Áttörés című alkotásán kívül más emlékek is őrzik ezt az eseményt.

Fertőrákosi kalandozásaihoz további információt a www.fertorakos.hu oldalon talál.
Vissza az előző oldalra!
Huber Panzió - MagyarHuber Panzió - Német